BG | EN

София, Варна, Добрич и Силистра имат нови областни управители

Снимка: пресцентър Министерски съвет

Правителството назначи нови областни управители на София, Варна, Добрич и Силистра и София, където на 19 май бяха назначени временно изпълняващи длъжността.

За областен управител на област Силистра е назначена Ели Тодорова. Тя е била два мандата председател на Адвокатска колегия в Силистра. В периода 2003 г. – 2007 г. е била общински съветник в града. Притежава висше юридическо образование от СУ „Св. Климент Охридски“.

Васил Карапанчев е назначен за областен управител на област Добрич. Дълги години той е работил в системата на МВР и ДАНС. Висшето си образование е получил в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Митко Михайлов е назначен за областен управител на област София. Той е заемал ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. е заемал поста зам.- председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Притежава висше икономическо и юридическо образование.

За областен управител на област Варна е назначен Марио Смърков. Дълги години е работил в системата на МВР. През последните години работи в частния сектор. Юридическото си образование е получил в Техническия университет във Варна.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините