Шумен отново е без вода след тежка авария

Снимка: Архив на „За истината“

Поредна мащабна авария отново остави Шумен без вода. Повредата на магистралния водопровод, който захранва с вода от яз. „Тича“ града и няколко села в областта е станала тази нощ.

За да започне ремонт на пробива аварийни екипи отводняват района на аварията, тъй като от скъсаната тръба изтичат по около 200 л. вода в секунда. Само преди три седмици близо 140 хил. души от Шумен, Велики Преслав, Търговище и няколко села останаха без вода в продължение на цели две денонощия.

Само преди дни местната организация на Движение „Да, България“ в града предупреди в позиция до медиите, че проблемите на водния сектор в Шумен не са резултат от случайности или климатични промени, а се дължат на умишлено източване на огромни ресурси.  В резултат на това гражданите на Шумен плащат най-високата цена в страната, за да получават негодна за пиене вода, по негоден за употреба довеждащ водопровод от язовир, който е без пречиствателна станция и без санитарно-охранителна зона.

Обратно на твърденията на управляващата партия ГЕРБ всичко това не се дължи нито на климатичните промени, нито на случайността, нито на липсата на средства, нито на действията на отделни некомпетентни държавни служители.  Става дума за чисто криминален случай, в който огромни ресурси се източват умишлено с цел финансово облагодетелстване на политически партии и олигархични кръгове, коментираха от „Да, България“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам