Шест пъти скочи за седмица броят на пациентите с коронавирус в шуменската болница

МБАЛ – Шумен
Снимка: „Радиан“

Само за седмица е регистриран рязък скок на пациентите с коронавирус в шуменската болница. Докато през първата седмица на август в МБАЛ – Шумен са приети само 6 пациенти с Ковид 19, през изминалата седмица в болницата са влезли 35 души с коронавирус и днес в отделението има настанени общо 40 души, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност“.

Резкият скок на болните е започнал миналата седмица. Преди това, в продължение на две седмици, броят на пациентите с Ковид 19 остава нисък – 7 приети от 26 юли до 1 август и 6 нови пациенти от 2 до 8 август.

През миналата седмица в болницата са починали двама пациенти с коронавирус  – жена на 68 години и мъж на 71. Двама са били починалите и през първата седмица на август.

За последното денонощие у нас са регистрирани 272 нови случаи на коронавирус, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Направени са били 6358 теста, от които 4,28 е процентът на позитивните за Covid-19.

В болница се лекуват 1548 души, като 141 са в интензивни отделения.

Петима са починалите за изминалите 24 часа, а като излекувани са отчетени 178 души.

В областите Смолян и Кърджали няма регистрирани нови случаи на коронавирус, а най-много заразени отново има в столицата: 83-ма души.

Общият брой на поставени дози ваксини е над 2 милиона и 150 хиляди.

Делта вариантът на коронавируса почти изцяло доминира в България.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам