BG | EN

Шестнадесет фирми са подали оферти за проектиране при основния ремонт на 10 км. от пътя Исперих – Яким Груево – Конево

Илюстративна снимка: „Севлиево онлайн“

Шестнадесет са отворените оферти в обществената поръчка за изработване на технически проект за основния ремонт на 10,1 км от третокласния път Исперих – Яким Груево – Конево в област Разград, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Отсечката е с важно социално и икономическо значение за региона. Тя свързва община Исперих с областния център Силистра и община Тутракан, както и ГКПП „Тутракан“ и ГКПП „Силистра“. Третокласният път всекидневно е с интензивен тежкотоварен трафик и земеделски машини, обработващи селскостопанските площи в района на Исперих, поясняват от пътната агенция.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 202 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни и започва от датата на сключване на договора, като включва само времето за проектиране.

Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по Закона на обществените поръчки (ЗОП) за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

До изпълнението на основния ремонт отсечката ще продължи да се поддържа чрез програмата за текущ ремонт на Агенция „Пътна инфраструктура“. В момента се изкърпва настилката в 10 км участък.

Срокът за изпълнение на предвидените текущи дейности е до края на септември т. г., посочват още от пресцентъра на АПИ.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините