BG | EN

На шестия път пазарджишкият общински съвет успя да избере председател(обновена)

Първото тържествено заседание на Общински съвет Пазарджик, мандат 2023-2027 г. се проведе на 16 ноември т.г.
Снимка: Областна администрация Пазарджик

След пет неуспешни опита досега, днес пазарджишкият общински съвет успя да избере председател.

Това е Найден Шопов от ГЕРБ.

И при двете гласувания снощи нито един от двамата кандидати – Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова-Янева от ПП-ДБ, не събра необходимите 21 гласа. Проблемът, както и при предните гласувания, се оказаха недействителните бюлетини, а липсата на резултат обтегна отношенията в заседателната зала, информира БНР за проведеното снощи заседание на местните парламентаристи.

Общинският съвет в Пазарджик е разделен на две и ситуацията може да бъде разплетена само от няколкото съветници, които пускат празни бюлетини. Те в момента стоят на резервната скамейка в очакване да бъдат пуснати в играта, коментира кореспондентът на БНР в Пазарджик Невена Петрова.

Засега изход няма, тъй като групата ПП-ДБ и тези, които ги подкрепят не желаят сглобка с бившия кмет Тодор Попов и настоящ председател на най-голямата общинска група, която е в подкрепа на ГЕРБ.

На последните местни избори в Пазаджик вотът беше спечелен от дскорошния депутат от ПП-ДБ Петър Куленски в надпревара срещу четирикратния кмет Тодор Попов. Попов сега е председател на най-голямата група в общинския съвет, която е в подкрепа на ГЕРБ.

Наскоро Петър Куленски обяви, че общината е на червено, заради неправомерно източване от предишното ръководство, а Попов се закани, че ще го съди за клевета.

При днешното гласуване, обаче, имаше общо 40 бюлетини(5 от тях отново – невалидни), но този път Найден Шопов получи 23 гласа, а Таня Колчакова -Янева – 12 гласа.

След избора Найден Шопов отбеляза, че математически победата е за него, но победителите са двама – той и опонентката му.

Първото редовно заседание за Общинския съвет в Пазарджик  с избран вече председател ще се проведе на 14 декември, четвъртък.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините