BG | EN

Човек пострада след като камион се опита да премине през блокадата на протеста край Благоевград

Снимка: принтскрийн Фейсбук

При опит да премине през блокадата на протестиращи срещу цените на горивата на път край Благоевград, водач на камион е блъснал едно от намиращите се там момичета, съобщи НОВА ТВ. Пострадалата е със счупена ръка.

Инцидентът е станал на обходния път на блокирания за няколко часа от демонстранти път Е-79. Шофьорът на камиона е бил задържан.

След случилото се полицията е разпръснала недоволните граждани и освободила пътя за движение.

Всички основни пътни артерии в Югозапада са били парализирани от протестите днес. От хилядите чакащи са пропускани само линейки и болни хора. Под блокада е останал и граничният пункт „Кулата“, където са се събрали стотици протестиращи.

Е-79 днес е бил затворен с часове, което е предизвикало километрично задръстване и напрежение между протестиращите и водачите на блокираните автомобили. Разрешението за протест на главния път е изтекло в 17.00 ч., след което от полицията са съобщили, че започват „специализирана операция по възстановяване на обществения ред“ и пътят е бил отворен за движение.

Хиляди протестиращи затвориха главен път Е-79 в района Благоевград- Симитли, в знак на недоволство срещу високите цени на горивата, „Гражданска отговорност“ и данъка на колите, съобщи по-рано днес регионалното издание „Благоевград нюз“.

Националният протест днес обхвана почти всички големи градове в страната, на места потестите са прерастнали в гражданско неподчинение. За пострадал гражданин при блокадата в София, на „Орлов мост“, съобщи БНР. В други градове се е стигнало до напрежение между протестиращите и полицията.

В някои от градовете протестите продължават вече няколко дни.

Националното радио съобщи за протести в София, Пловдив и Пазарджик, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Шумен, Враца, Сопот, Карлово, Плевен, Дупница, Гоце Делчев, Разлог и Петрич.

Н брифинг в 19 часа полицията обяви, цитирана от БТВ, че в този час основните пътни артерии в страната вече са проходими.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините