BG | EN

Човек е загинал при наводненията в Тетевенско

Снимка: скрийншот БТВ

36-годишен мъж е загинал при нещастен инцидент заради наводненията в община Тетевен, предаде БТА, позовавайки се на областната дирекция на МВР в Ловеч.

Тялото на мъжа е намерено около 11.30 часа днес. Инцидентът е станал под връх „Червен“ край Тетевен. Човекът е оставил колата си до къща за гости и е тръгнал пеш за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Все още се прави оглед на място, за да се уточни причината за смъртта на мъжа.

Падналите над 99 литра на кв. метър дъжд, са нанесли множество щети в Тетевенско, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там са останали без ток, къщите им са били наводнени, а част от мостовете в района – разрушени, активирани са били свлачища, пострадала е и пътната инфраструктура.

Три махали с около 300 души в тях са останали откъснати заради разрушен път и отнесен железобетонен мост. На място са пристигвали областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. По думите им, откъснатите хора ще бъдат снабдени с необходимите хранителни продукти. Работи се по отстраняване на щетите и укрепване на коритото на реката, пише още НОВА ТВ.

Зрители са изпратили снимки, на които се вижда как хора плават с кану по улиците на града.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините