BG | EN

Чии желания ще изпълни „Златната рибка“ ?

Къмпинг „Златна рибка“ може да бъде затворен през този сезон заради проблем със собствеността. В терена през седмицата влезе частен съдебен изпълнител.

Частният съдебен изпълнител Георги Михалев обясни, че има влязло в сила съдебно решение и затова влиза в имота с два изпълнителни листа за предаване на терените.

Снимка: Петя Михова

Представители на две охранителни фирми се намират на къмпинга в момента. Единият пазач е на настоящия управител на терена – Пламен Иванов, а другият е на кредитора. Входът за автомобили е заключен с катинар, а самият къмпинг е пуст. Единият от охранителите обясни, че единствените посетители са били холандска двойка, която напуснала къмпинга на сутринта, след като имотът е запечатан от частния съдебен изпълнител. Караваните и малките постройки също са заключени. Къмпингът, обаче, изглежда почистен, добре поддържан и готов за предстоящия туристически сезон. Никой от работниците там не знае какво ще се случи със „Златна рибка”.

Мистерия кой е реалният собственик на къмпинг „Златна рибка”?

Дела за къмпинг „Златна рибка” се водят от около 8 години.  Собственикът на хотела, който се намира в съседен терен Румяна Моневска е била свидетел на запечтването на къмпинга от частния съдебен изпълнител Георги Михалев. Тя обясни, че преди години целият терен на къмпинга е възстановен на фамилия Патеви, след това фирмата „Зенит – 99“, чийто собственик е Иван Иванов, а управител е Пламен Иванов, го закупува. През 2012 г. къмпинг „Златна рибка” е изнесен на търг и фирмата на Румяна Моневска го закупува. „Платихме си тръжната цена. Частният съдебен изпълнител отказа да ни въведе във владение, защото твърдеше, че Пламен Иванов има право да обжалва решението на търга. Изчакаха го, докато той влезе в несъстоятелност. След това ни държаха парите още 3 години. Независимо, че протестирахме, нищо не се получи”, обясни Моневска.

По нейните думи от 2013 г. „Зенид – 99“ е в несъстоятелност, но въпреки това фирмата осъществява дейност на терена. „Синдикът не го спря през тези години. Той успя даже да раздели земята на 4 парцела. Съдът не го спря. Продаваха парцели. Никой не ги спря. Аз съм възхитена от българското правораздаване”, добави тя.

След като фирмата не е успяла да изплати дълга си към кредитора, представляван от Емил Желев, се е наложил запор върху имота. „Това, което се случи го чакат от много време съседите на Пламен Иванов. Въведоха във владение синдика на „Зенит – 99“ – фирмата, която не си е платила дълга към Емил Желев. Около 54 % въведоха във владение, а останалите 46 % са на собственика Иван Иванов”, поясни Моневска. Тя добави, че кредиторите на Пламен Иванов са решили да затворят къмпинга, докато не се споразумеят с него какво ще правят в бъдеще.

Според Моневска Пламен Иванов в момента не притежава нищо, а се води наемател. „Институциите са построени така, че той всъщност в най-невероятните варианти, в които човек би се отказал, той работи. Изкарва си пари, които не дава на никой. Най-вероятно не ги отчита. Караванаджиите никога не плащат по фактури”, допълни тя.

Снимка: Петя Михова

След като през седмицата имотът е запечатан от частния съдебен изпълнител, са попитали Румяна Монеска дали иска да го управлява през тази година. „Той ми е в съседство. Да си призная честно винаги съм имала желание за този парцел, но зависи от условията. Когато нещата станат ясни ще разговарям с тях. Засега не. Аз мога да партнирам. На Пламен едно време му го предложих, когато купих терена. Казах му, че няма да се оправи сам, моята фирма върви добре. Той обаче искаше да продаде терена за много милиони”, обясни тя. До 3 млн лв. са предлагани на Пламен Иванов, но той ги е отказал, защото е искал продаде имота за 5 млн лв.

Кои са Пламен Иванов и Иван Иванов?

Според справка в Търговския регистър Пламен Иванов участва в управлението на „Зенит консулт” ЕООД, „Зенит Еко” ЕООД, „Търново Еко” ООД, „Арес – 3” ООД, „И.Д.Е.А. Груп” ООД. Участвал е и в управлението на „Плама – ко – Пламен Иванов” ЕТ, която е прекратила дейността си, както и в „Зенид – 99” преди фирмата да изпадне в несъстоятелност.

Иван Иванов е 76 – годишен бивш пилот, който живее в София. Той участва в управлението на „Проинвекс Груп” ООД и „Скорпион Груп” ООД. Участва като собственик в три фирми: „Проинвекс Груп” ООД, „Скорпион Груп” ООД и „Зенит Консулт” ЕООД.

Според Румяна Моневска Иван Иванов е изцяло подчинен на Пламен Иванов. „Все едно говорим за едно лице. Виждала съм лично Иван Иванов. Той каза, че изцяло се е доверил на адвокатите на Пламен”, посочи тя. Моневска добави, че въпреки сходството във фамилиите, двамата нямат роднинска връзка. „ Пламен има просто едно голямо количество адвокати, с което работи и те намират всички вратички на нашите закони… Преди дни Пламен водеше хора да оглеждат места за каравани. Той няма усещането, че нещо се е случило в негова вреда.”, добави тя.

Фиктивни продажби на парцели от къмпига

Моневска посочи, че Пламен Иванов е направил фиктивни разпродажби в имота. „Продаде парцели за по 10 000 лв. – 15 000 лв. на адвоката си и на човек, работещ за него. Три парцела са продадени като най-големият е продаден на адвоката на Пламен Иванов. При това за жълти пари”, обясни тя. По нейните думи за 10 хил. лв. не може да се купи един декар на първа линия до плажа на „Златна рибка“.

Конфликти със съседите

Оказва се, че управителят Пламен Иванов не е и в особено добри отношения със своите съседи. Една от жените, които работят на заведението на концесионера на плажа обясни, че е очаквала да се случи подобна ситуация със запечатването на имота. „По-добре, че го махнаха“, каза тя, но не пожела да бъде записана. Жената разказа, че от около 3 години откакто плажът е на концесия и тя работи там, комуникацията с Пламен Иванов не е добра. Въпреки че заведението се намира най-близко до неговия имот, той не е разрешавал на служителите да преминават през него. По негово нареждане входът е бил заключван, което налагало работниците да заобикалят от страничните имоти.

„Аз не съм имала конфликти с Пламен Иванов. Не сме имали никакви отношения. Другите му съседи са в потрес. От другия съседен имот непрекъснато имат оплаквания, писма, сигнали, проверки. Концесионерът на плажа също се оплака. Не могат да се разберат нито за преминаване, нито за ток, нито за вода”, обясни Румяна Моневска.

Снимка: Петя Михова

Според нея ситуацията в момента с къмпинг „Златна рибка” ще афектира най-много на хората, които имат каравани там (те са около 15) и на наемателите на търговски обекти. Те ще трябва да се разбират заедно със синдика какво предстои оттук насетне.

Незаконни постройки

„Ресторант, баничарница, магазин … всичките постройки се оказаха, че са незаконни вътре в къмпинга”, обясни Моневска. Тя посочи, че има заповед на кмета на община Созопол да бъдат разрушени до края на май. В имота в момента има една по-голяма сграда, няколко бунгала и търговски обекти. „Не мисля, че ще успеят да ги разрушат. Пламен миналата година  гради нови сгради и няма да седне да си ги бута. Тази голямата сграда от миналата година е в този вид. Преди това там беше една барачка, от която Пламен си направи няколко апартамента или студия, нещо подобно”, допълни Моневска.

Потърсихме управителя на имота Пламен Иванов, който два пъти ни отказа да даде коментар. Той посочи само, че ще изчака да приключат делата, които в момента се водят за имота.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени: Още за новините

monsterid
Петя Михова
Завършила е бакалавърска степен по „Културология”, както и две магистратури – по „Вътрешнополитическа журналистика” и „Бизнес администрация – развитие на човешките ресурси” в СУ „Св. Климент Охридски”. През 2015 г. започва стаж в регионалния сайт „Gramofona.com”, след това работи в Радио „Фокус” – Бургас. От края на 2016 г. е репортер и водещ на новини в „Радио Бургас“. Тя постига най-добър резултат в „БНР – Академия 2018” с фичъра си „Далече от затвора”. През същата година е класирана в челната тройка на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“ за материала си „Саниран блок в Бургас протече след по-малко от година“.

Още от автора

В съда продължава сагата с „Дупката“ в центъра на Бургас

Вещи лица подготвят експертиза по делото за делба на имота на „Тройката“, известен сред бургазлии като „Дупката“. Повече от 30 години теренът е запустял и се водят различни...

Изплатени са част от задълженията за концесия на подземен паркинг в Бургас

Платени са част от задълженията за подземния паркинг в района на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас. От 2019 г. концесионерът - дружеството „Глобъл технолоджи къмпани“...

Пожар гори на пристанище Бургас-запад

Купчина със скрап и отпадъци се е запалила в района на Пристанище Запад в Бургас. Пет противопожарни автомобила се опитват да потушат пламъците. За локализирането му на място са...

Още за новините

От Айнщайн до Желю Желев – едно предизборно шоу на Слави Трифонов в Стара Загора

лави Трифонов дойде в Стара Загора в петък вечер, когато е време за забавления, а в заведенията може да се намери място само след предварителна резервация.

За три дни АЕЖ – България събра парите за правна защита на Mediapool

Само за три дни Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) е успяла да събере сумата, необходима за правна помощ на електронното издание Mediapool.bg, след като то попадна под ударите на иск за 1 млн. лв., заведен от застрахователната компания “Лев Инс”.

Договорът за безвъзмездно отдаване на русенското летище не гарантира възстановяване на гражданските полети

Частният инвеститор “Еърпорт Русе”, който наскоро получи общинското Летище Русе за безвъзмездно ползване през следващите 10 години, не е длъжен да възстанови редовните граждански полети.