BG | EN

Чешки студенти преминали нелегално границата ни с Гърция

Снимката е илюстративна
Снимка: otzvuk.bg

Студенти от университета в Бърно, Чехия, са били задържани в центъра на Рудозем. Групата от 12 младежи преминала нелегално границата с Гърция в района на с. Мочуре.

Студентите разказали, че мисията им била да минат по стъпките на Александър Македонски. Пристигнали от Чехия в Гърция със самолет и тръгнали по маршрута пеша. Посетили родното място на Александър III и продължили през гръцкия град Кавала към България. Така стигнали до граничната бразда, която безпроблемно преминали на 13 юни т.г. около 20 ч., пише регионалното смолянско издание „Отзвук“.

В понеделник студентите студентите са били изправени пред Маданския районен съд, където подписали споразумение с прокуратурата, одобрено от съдебния състав. Трите млади жени и 9-тимата младежи получили условни присъди от 3 месеца с тригодишен изпитателен срок и глоба от по 100 лева.

Оказало се, че студентите изобщо не проверили дали България е в Шенген. Те пристигнали с убеждението, че страната ни, като член на Европейския съюз, няма охранявана вътрешна граница с Гърция. Това била и причината да минат нелегално през браздата, допълва изданието.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините