BG | EN

Четири фирми спряха водния цикъл в Смолян

Снимка: „Отзвук“

Четири смолянски строителни фирми стопираха процедурата за избор на изпълнител на водния цикъл в областния град. Жалбата до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е от „Артстрой“ ООД, „Красин“ ООД, „Крис – МТ“ ООД и „Дюлгер“ ООД, съобщава регионалното издание „Отзвук“.

Строителните дружества са поискали и налагане на временна мярка – спиране на решението на управителя на ВиК Смолян Мариян Николов, с което на 19 ноември 2018 г. е открита процедура за обществена поръчка. Жалбата е подадена в КЗК на 18 декември м.г. Ден след подаване на жалбата и Мариян Николов издава заповед за спиране на всички действия по провеждане на обществената поръчка до влизане в сила на определение, с което се отхвърля временната мярка или до влизане в сила на решение по жалбата.

Процедурата е за избор на фирма, която да изпълни втория воден цикъл на града е за 27 млн. лева с ДДС за изграждане на 2.7 км. нов водопровод, реконструкция на близо 5.5 км водопровод, прокарване на 8.5 км. нова канализация и реконструкция на 9 км. съществуваща. Обществената поръчка ще бъде възложена въз основа на икономически най-изгодна оферта по критерия – „оптимално съотношение качество/цена”, пише в условията. Под „качество” е заложена тежест 65% за „Концепция за изпълнение”, а тежестта на цената е само 35%.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините