BG | EN

Четири месеца затвор получи мъж, купувал гласове на изборите на 2 април

Снимка: pixabay.com

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца на подсъдим от гр. Сапарева баня, който се призна за виновен за купуване на гласове.

Съдът, е одобрил след направени допълнения споразумението постигнато между отделението в Дупница на Районна прокуратура – Кюстендил и защитата.

Обвиняемият Кирил М. се е признал за виновен в това, че за периода от 20.03.2023 г. до 27.03.2023 г. в град Сапарева баня, в условията на продължавано престъпление, с две деяния, които осъществяват поотделно състава на едно и също престъпление, предлагал даването на имотна облага на: С. С. от град Сапарева баня 50 лева и на В. К. от град Сапарева баня – закупуване на по-евтини авточасти, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите на 02.04.2023 г. за народни представители в полза на определена политическа партия. 

Съдът наложи на обвиняемия и наказание „Лишаване от право да заема определена обществена длъжност“ за срок от 8 месеца, което да се търпи при първоначален „общ“ режим. От наложените наказания, обаче, се приспада времето, през което Кирил М. е бил задържан за 24 часа по ЗМВР, 72 часа от прокурора и с мярка за неотклонение „Домашен арест“, считано от 30.03.2023 г.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

В допълнение, обаче, посочват от съда, деянието, за което е одобрено със споразумението е извършено за периода от 20.03.2023 г. до 27.03.2023 г., т.е. в изпитателния срок на осъждането на Кирил М. с влязло в сила на 27.10.2022 г. споразумение по дело от Районен съд – Чепеларе, с което му е наложено наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, отложено за срок от 3 години. По тази причина Районен съд – Дупница определя да се приведе в изпълнение наложеното на Кирил М. от Районен съд – Чепеларе наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, при първоначален режим на изтърпяване ,,общ“. Това определение подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините