Четири дни полицията в Харманли пази в тайна криминален случай, за да го обяви Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигат в Харманли, за да съобщят за криминален случай, премълчаван в продължение на четири дни.
Снимка: Иван Атанасов / „Сакар нюз“

Четири дни полицията в Харманли е пазила в тайна информация за заловен нападател на 80 годишен старец в с. Браница, за да може новината да бъде съобщена от главния прокурор Иван Гешев при посещението му в града. Това показа проверка на „За истината“.

Жители на селото потвърдиха информацията, че задържането е станало на 8 май, но за това в полицейският бюлетин от понеделник – 11 май, обобщаващ всички криминални случаи от изтеклия уикенд, нямаше нито дума.

Информация за случилото се в в с. Браница нямаше и в днешния бюлетин на полицейското управление в Харманли. За него гражданите научиха от главния прокурор Иван Гешев след днешното му посещение в дома на пострадалия в селото и последвалия брифинг в Харманли. Той беше придружен от и главният секретар на МВР Ивайло Иванов

В неофициален отговор на въпрос по случая от Районното полицейско управление в града съобщиха, че нареждането случаят да бъде запазен в тайна е било дадено от прокуратурата.
Седмица по-рано в същото село бе нападнат и друг възрастен мъж – на 90 години, но за него бе съобщено веднага, вероятно защото тогава пътуване на Иван Гешев този район не е било предвидено.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам