Десетки са задържани при акцията срещу разпространението на наркотици в страната

Илюстративна снимка: mvr.bg

Четирима души са задържани при акцията за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици в Кюстендилска област, съобщи полицията.

Служителите на реда са иззели високорискови наркотични вещества в Кюстендил и Дупница.

От жилище в кюстендилския квартал „Изток“ са иззети 23 дози хероин и мелница с остатъци от канабис. Обитателите на жилището 25-годишен мъж и 19-годишна жена са задържани с полицейска заповед в ареста на Районно управление-Кюстендил.

В къща в Дупница са открити и иззети 17 растения канабис с височина около 1 м. Общото им тегло е 5,770 кг.  40-годишният ползвател на имота е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

Задържан е бил и 20-годишен дупничанин, от когото при проверка, са иззети 2 грама канабис. 

Образувани са три бързи досъдебни производства, а материалите са докладвани на прокуратурата.

В Добричка област са задържани 13 души и са образувани общо осем досъдебни производства, пет от които са бързи, съобщиха на брифинг днес окръжният прокурор Радослав Бухчев, говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев и директорът на Областната дирекция на МВР Цветан Пировски.

При проверка на частен имот в Добрич са установени 12 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин и разпределено в 15 пакета, два пакета суха тревна маса, реагираща на марихуана, с общо тегло един грам и сумата от 30 180 евро. Задържан и привлечен в качеството си на обвиняем за държане на наркотични вещества е 59-годишен мъж. Той е известен на органите на реда – през 1988-1989 г. е осъждан за хулиганство, измами и кражби. Работи се по доказване на участието му в разпространение и предстои решение дали срещу него да бъде внесена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В Балчик е образувано досъдебно производство също за държане на наркотици – осем пакетчета метамфетамин с общо тегло 2,6 грама. Задържани са двама души, пътували заедно в автомобил от Варна.

На територията на Районно управление-Каварна е образувано досъдебно производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

В с. Равно поле вчера беше разкрита голяма оранжерия за отглеждане на марихуана. 

Полицейската операция е в рамките на обявената вчера акция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, на територията на цялата страна. В нея, по данни на полицията, се включиха над 3000 служители на полицията, жандармерията и Гранична полиция.

Към момента броят на задържаните лица е общо 56, съобщиха различни източници, цитиращи полицията.

Мащабната полицейска операция на територията на цялата се провежда по заповед на главния секретар на МВР.  Също вчера главният прокурор Иван Гешев заяви, че от около месец в прокуратурата се прави анализ на тези дела и се наблюдава тревожна тенденция, според която наркотици се продават около училищата, а все повече водачи сядат зад волана след употреба на забранени вещества.

Акцията продължава и днес.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам