BG | EN

Четвърти обвиняем по делото срещу Миню Стайков

Снимка: пресцентър Прокуратура

Специализираната прокуратура предяви обвиненията на четвърти привлечен под наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По същото дело Специализираният наказателен съд постанови „Задържане под стража“ на бизнесмена Миню Стайков и още две лица.

По информация на държавното обвинение, четвъртият обвиняем е свързан с производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар. По време на операцията по неутрализиране на групата той не е бил открит и е обявен за общодържавно издирване. На 11 септември 2018 г. е бил задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него.

В рамките на продължаващото разследване по досъдебното производство на 11 септември 2018 г. са били извършени нови претърсвания и изземвания в Карнобат.

Намерени са били и иззети близо 130 хил. лева в брой, за които имало доказателства, че са съхранявани от компанията „СИС индъсрис“, свързана с бизнесмена Миню Стайков, допълват от прокуратурата.

Установява се произходът на парите и дали са придобити чрез престъпна дейност, в т.ч. тази, за която е образувано досъдебното производство.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините