BG | EN

Четвърти ден бедстват хората от квартал Кулата във Враца

бедствие Кулата Враца
Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Хората от врачанския квартал Кулата, чиито покриви баха отнесени от ураганния вятър буквално бедстват четвърти ден. Съседите си помагат взаимно, за да успеят пострадалите да се справят с щетите.

В къщите с най-разрушени покриви се наложи стопаните да се борят с водата, която протече вътре в домовете им. Хората от съседните къщи се включиха в премахването на снега и водата от найлон, сложен върху гредите на къща вместо покрив, съобщава регионалното издание „Зов нюз“.

На улица „Орешак” с общи усилия живеещите са успели да подменят счупените цигли и капаци на част от по-леко пострадалите къщи, а в по-разрушените е започнало почистване на отломките.

Голям проблем остава и отоплението. При бурята са паднали комините, а повечето домакинства се отопляват с парно на дърва или с печки на твърдо гориво.

Общинската комисия ще направи пълен анализ на щетите до седмица и се очаква за най-пострадалите да се осигурят материали за ремонта. Най-сериозно, обаче, е притеснението на хората от прогнозите за предстоящи валежи в средващите дни.

Съседите на пострадалите смятат, че е добре да се организира благотворителна кампания в помощ на останалите без покрив над главите си.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините