BG | EN

Част от тавана в спортна зала падна по време на тренировка на деца

Снимка: скрийншот от НОВА ТВ

Мазилка от таван на общинска спортна зала в Плевен се срути по време на тренировка на деца. За щастие няма пострадали, съобщиха зрители на НОВА ТВ.

Пред медията родители разказаха, че децата спортуват на студено и при лоши условия. Сигналът за инцидента е подаден от родителите и треньор на клуба по акробатика, който провежда тренировките си в залата. Според тях проблемът е от много години, а в тренировките в залата участват над 50 деца.

Сградата вече е запечатана. „Тази зала ще бъде отворена тогава, когато бъдат извършени всички неща, които Комисия установи”, каза пред камерата и в присъствието на деца, треньори и родители кметът на Плевен Георг Спартански. Той прехвърли вината върху спортните клубове. „Не са правили ремонтни дейности. Залата им е давана с решение на Общинския съвет по 7 ст. на кв. метър. За 10 години трябва да могат да си чистят поне паяжините. Има паяжини, на които можеш да се обесиш”, коментира Спартански. По думите му 10-годишните договори на трите клуба – по батут, акробатика и художествена гимнастика, които тренират в залата, изтичат през пролетта.

Залата е на 50 години, обясни още кметът и допълни, че едва миналата година спортен министър е отпуснал пари тя да бъде климатизирана и вентилирана, а договорът бил подписан наскоро заради необходимите процедури по избор на изпълнител.

Спартански все пак пое ангажимент да съдейства на клубовете да провеждат тренировките си на друго място, като ще се търси компромисно решение с други клубове.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините