BG | EN

Част от отделенията във врачанската болница възобновиха работа

Снимка: МБАЛ- Враца

Отделенията по „Анестезиология“, по „Акушерство и гинекология“ и хирургичните отделения във Врачанската болница възстановиха дейността си.

Регионалното издание „Зов нюз“ информира, че с възстановяването на работата в няколко отделения в областната болница във Враца, медиците са дали последен шанс на министерството на здравеопазването да изпълни обещанието, което зам.министър Жени Нанева е дала при посещението си в болницата. Начева е поела ангажимент бъдат изплатени закъснелите заплати, да бъдат осигурени медикаменти и консумативи за лечение на болните, както и заплатите да се изплащат регулярно.

Все още обаче не са решени проблемите със Спешно приемно отделение, както и с липсата на лекари и сестри в много от отделенията, посочва „Зов нюз“. Изданието припомня, че министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по-рано обвинил медиците, че и те са виновни за източването на болницата, с което отново предизвикал гневната им реакция. Хвърлянето на яйца по държавата в лицето на зам.-министър Нанева във Враца и обвиненията на Ананиев към медиците са предизвикали и реакцията на премиера Борисов, който по време на заседание на Министерски съвет наредил на Ананиев в най-кратък срок да оправи нещата с болницата. Предстои да се види дали това ще се случи на практика.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините