BG | EN

Частично бедствено положение е обявено във Враца

Червен код е обявен за днес заради силния вятър във Враца
Снимка: Фейсбук/ Видяно във Враца

Частично бедствено положение е обявено заради ураганния вятър във Враца.

Вятърът е на пориви и достига до 130 км./ч. Заради нанесените щети, Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за територията на града. При необходимост ще бъдат включени и населени места на Враца, които имат сериозни поражения по инфраструктурата, посочват от там.

Снимка: Фейсбук/Община Враца

Екипите на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняването на щетите.

Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са пораженията в града, където има паднали и изкоренени дървета, увредени части от покривни конструкции и фасади на сгради, прекъснати електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови отпадъци. На места в кварталите има прекъсване на електрозахранването.

Снимка: Фейсбук/Община Враца

На територията на населените места поривите на вятъра са значително по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване. В кварталите „Бистрец“ и „Кулата“ има прекъснати електропроводници, а в село Власатица е увредена покривната конструкция на пенсионерския клуб.

Община Враца призовава гражданите да се движат с повишено внимание, а при възможност – да не излизат от домовете си, заради опасност от падащи предмети и възникване на инциденти.

От НИМХ е обявен червен код за силен вятър на територията на област Враца!

Сигнали могат да бъдат подавани на: 0885 118 857.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините