BG | EN

Съдът запорира цялото имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Снимка: pixabay.com

С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, това е обявил пред журналисти заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БНР. 

Той обяснил, че разследването на случая „Арабаджиеви“ продължава с разпит на свидетели и още експертизи. Продължава и издирването на двамата.

На въпрос дали Ветко и Маринела Арабаджиеви са правили опит да се свържат с разследващи, Гешев отговорил:

„Това, което те правят в момента, е да чакат да се изясни напълно ситуацията с какви доказателства разполага прокуратурата и тогава ще преценят какви действия да предприемат. Това е традиционна политика в такива дела. Виждате на един гражданин, който е подсъдим и се укрива и прави същото от три години, това е нормално“.

Запор ще бъде искан и за имуществото на собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков, добавил от своя страна главният прокурор Сотир Цацаров.

Прокуратурата предлага законодателни промени, с които да се криминализира нелегалното производството на цигари, както и приготовлението към производство. Освен това държавното обвинение иска в закона думата „продажба“ да се замени с „разпространение под всякаква форма“, както и да се въведе регистрационно-лицензионен режим на търговията и рециклирането на машини за производство на цигари. Това се разбра от думите на главния прокурор Сотир Цацаров при изслушването му в парламентарната комисия за борба с корупцията, предаде Дневник. От изказването на Цацаров пред депутатите станало ясно още, че в момента законът не предвижда наказания за нелегално производство на цигари.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините