BG | EN

Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е подал оставка от всички ръководни постове в партията след разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Оставката вече е приета, се разбира от съобщението.

Борисов е благодарил на Цветанов за свършената работа през годините.

В профила си във Фейсбук Цветна Цветанов изказва благодарност за 13-те години съвместна работа в ГЕРБ. „Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани“, посочва Цветанов.

След разговора с Бойко Борисов той е преценил, че е по-правилно да подаде оставка.

Цветанов уточнява, че след разговора си с Борисов е преценил, че по-правилното решение е да подаде оставка. „Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините“, допълва той.

Оставката на Цветанов идва два дни след изказването на Борисов, че предстоят големи трансформации в няколко структури на партията. Преди това Цветан Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат след публикация за новия му апартамент, купен от строителната компания „Артекс“ на по-ниски от пазарните цени.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините