BG | EN

Цветан Цветанов напуска парламента и остава зам.-председател на партията

Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов обяви днес пред журналисти, че напуска Народното събрание. Цветанов съобщи това седмица след началото на скандала, свързан с апартамента, за който журналистическо разследване установи, че Цветанов е купил от фирма „Артекс“ на по-ниски от пазарните цени.

От думите на Цветанов се разбра още, че той остава зам.-председател на партията и ще бъде председател на предизборния щаб на ГЕРБ.
„Няма драма от това за сплотеността и единността на парламентарната група на ГЕРБ, защото аз съм избрал да бъда част от каузата ГЕРБ. Това, което съм помолил премиера и съм разговарял с премиера – аз ще бъда заместник-председателят на ГЕРБ, председател на предизборния щаб, за да можем действително да консолидираме всички структури на ПП ГЕРБ, да покажем, че сме по-силни от всякога“, е посочил Цветанов, цитиран от БНР.

На въпрос какво ще отговаря на избирателите, които го попитат как той си е купил апартамент на по-ниска цена, а те не могат, Цветан Цветанов е отговорил, че няма проблем с хората.

Заради закупени на ниска цена апартаменти от същата фирма оставки подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините