BG | EN

Цветанов отговори на Борисов във Фейсбук, че е върнал пропуска си за Народното събрание

Цветан Цветанов
Снимка: „За истината“

След като днес премиерът Бойко Борисов се обяви против това бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да е парламентарен сътрудник той отговори през профила си във Фейсбук.

„Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник“, написа Цветанов. Той обясни също, че публикацията му е „във връзка с различни спекулации за завръщане в парламента „през задния вход“.

„Ще дам на Цветанов право да промени статута си веднага, каза днес Бойко Борисов. Не може толкова тежко наказание да получи – да напусне парламента, да напусне шефското място на парламентарната група, шефското място на комисия по сигурност и заради този договор да се внесе съмнение, че това е едва ли не пунта мара, казано на преводен език. Това е просто несериозно. Той, понеже е убеден в своята невинност и още не може да схване всъщност в каква ситуация се е поставил. Да му се чуди човек“, каза премиерът в изказване пред журналисти в Брюксел.

В задочния си разговор с премиера Цветанов обясни, че след като е подал оставката като народен представител и тя е била гласувана от парламента на 29 март т. г. веднага е върнал картата си на народен представител по съответните правила.

За да може да влиза в сградата на Народното събрание, когато се налага за срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, му е бил издаден пропуск на нещатен сътрудник към парламентарната група на ГЕРБ.

„Този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения, уточнява Цветанов. Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“ както за мен, така и за всеки, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи“.

В публикацята си във фейсбук заместник – председателят на ГЕРБ коментира също, че в момента имал изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятал да хаби енергията си за друго“.

Цветанов подаде оставка от позицията си на председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат след разкритията за новия му апартамент, купен от строителната компания „Артекс“ на цена по-ниска от пазарната. Той запази само поста си на заместник–председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията за европейските избори през май.

В можмента пропуски като „нещатен сътрудник“, имат още четирима души . заместник-председателите на Националния съвет (НС) на БСП Кирил Добрев, Владимир Москов и Деница Златева, както и Бриго Аспарухов.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините