BG | EN

Хотел „Маринела“ в София е запечатан от НАП за седмица

Снимка: принтскрийн от виртуалния тур в сайта на хотел „Маринела“

От снощи хотел „Маринела“ в София, собственост на Ветко и Маринела Арабаджиеви, е запечатан за седмица от инспектори на Националната агенция по приходите (НАП) заради данни, че част от фискалните му апарати не са имали връзка с Приходната агенция, съобщи БНР. 

Достъпът до хотела не е ограничен, но не се регистрират нови гости. Не са отменени и предварително планираните събития, поясняват от радиото, като допълват, че за 13 часа днес там е насрочена кръгла маса по проекта „Няма добра дрога“, в която участие са заявили кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

В прессъобщение от хотел „Маринела“ обясняват, че санкцията е заради проверка, извършена на 4-ти септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. На 17-и септември липсващите документи са били предоставени на проверяващите.

От НАП обявиха, че публични коментари по темата няма да се правят.

Вчера Прокуратурата излезе с официално съобщение, че съдът е запорирал банкови сметки и търговски дялове на семейство Арабаджиеви, защото в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижими имоти и автомобили. Съпругата му Маринела Арабаджиева също не притежавала автомобил, но имала имоти на свое име, за четири от които е наложен запор.

Запорираните дялове на Маринела Арабаджиева са в 5 търговски дружества и са на стойност от 165 хил. лв, а на съпрута й – за 114 хил. лв., разпределени в две фирми. Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори.

Ветко и Маринела Арабаджиеви все още се издирват.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините