Хоспис в Търговище е под пълна карантина заради 16 заразени с COVID-19

Илюстративна снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Шестнадесет души от хоспис в Търговище са с COVID-19 и домът е поставен под пълна карантина. Заразата е установена през последното денонощие при 11 потребители и петима от персонала. Всички те са били изследвани заради клинични симптоми на една от домуващите жени. 

Днес са взети проби за вирусологично изследване от всички неизследвани в услугата лица, информират от Областния щаб за борба с коронавируса.

Общо 19 са новите случаи на коронавирус в област Търговище, регистрирани през последните 24 часа.  Това е вторият взрив от заразени в региона, който досега беше относително спокоен. 

Вчера огнище на COVID-19 беше открито в шивашка фабрика в Търговище, където бяха установени 15 положителни на вируса. Всички заразени са жени на възраст между 28 и 62 години и са от населени места в община Търговище. Те са били изследвани профилактично заради по-рано потвърдени случаи на COVID-19 в предприятието. Само две от заболелите са имали оплаквания и са отсъствали седмица преди изследването. При останалите 13 жени обаче заболяването протича без симптоми и те са били на работа.

Коронавирусна инфекция е установена през последните дни и при трима работници от заводи към стъкларския холдинг в Търговище.  Единият от мъжете е в тежко състояние в областната болница. Към този момент в МБАЛ – Търговище са хоспитализирани общо 17 пациенти с COVID-19.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам