BG | EN

Хирург от Разград получи условна присъда за измама докато е в ареста за друго престъпление

Илюстративна снимка: pixabay.com

Лекар – хирург от Разград получи условна присъда по дело за имама от
Разградския районен съд. Междувременно докторът е бил задържан по досъдебно производство на Окръжната прокуратура в Разград, по обвинение, че предписвал морфин на пациенти, които не се нуждаят от такова лечение, а наркотичното вещество било продавано на наркодилъри във Варна.

По информация на прокуратурата, по дебото за измама д-р Бранимир М. е получил наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изтърпяване е било отложено с 5-годишен изпитателен срок. Лекарят е бил признат за виновен от състав на Разградския районен съд за престъплението, извършено в съучастие с Борис П., който се представял за съдебен заседател. Срещу него обаче делото е било прекратено поради смъртта му.

Осъденият лекар работел като хирург в хирургичното отделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Вторият подсъдим – Борис П., бил управител на охранителна фирма от Кубрат. Двамата подсъдими като съизвършители измамили бащата на осъден, когото измамили, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното наказание. При извършване на измамата с цел имотна облага подсъдимият Борис П. се представял за съдебен заседател, въпреки че през този период той не е бил вписан в списъка със съдебни заседатели на Разградския окръжен съд.

До настоящата присъда за д-р Бранимир М. се стига след повторно разглеждане на делото. Разградският окръжен съд е върнал делото на първата съдебна инстанция заради пропуски в мотивите на присъдата, която тогава е била ефективна и за лекаря, и за съучастника му.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините