Хиляди се събраха снощи на най-големия пловдивски протест

Снимки „Под тепето“

Хиляди пловдивчани се събраха на най-големия протест от години в града на тепетата. Според присъстващи към 20 часа на 16 юли по улиците на Пловдив са излезли повече хора от знаковите протести срещу назначението за Делян Пеевски за шеф на ДАНС преди 7 години, предаде регионалното издание „Под тепето„.

Мнозинството пловдивчани, недоволни от правителството на Борисов и от главния прокурор Иван Гешев, се събраха пред Прокуратурата на площад “Съединение”. С различни плакати и бурни скандирания те заявиха желанието си правителството, както и Гешев, да подадат оставки.

Малко след 19 часа хората заеха и главните булеварди.

„Няма леви, няма десни- всички сме бесни” и „Всеки ден ще е така, до оставката” скандираха хиляди в Пловдив в най-масовия протест от началото на политическото напрежение в страната. Събитието, събрало хиляди, приключи без напрежение и провокации.

Аплаузи и викове „Оставка” посрещнаха президента Румен Радев

по-рано през деня в Пловдив. Привърженици на държавния глава и членове на ГЕРБ застанаха едни срещу други и дори влязоха в лек сблъсък, след като първите скъсаха част от транспарантите на вторите. Между двете групи застанаха полицаи, които успокоиха ситуацията.

Бойко Борисов: Днес съм малко подтиснат

40 минути след като президента Румен Радев си тръгна от Пловдив, в града под тепетата пристигна премиерът Бойко Борисов. Със слизането от джипа, Борисов заяви: „Днес съм малко подтиснат, защото като се замисля как докато спиш някой те снима, може да ти пръсне нещо, разхожда се из къщата… Цялата работа е добре планирана, но новата дума е “аранжирана”. Този компромат излиза точно сега, защото влизайки в чакалнята на еврозоната, мафията получи най-големия си удар. Дано само да не ми посегнат физически.

И двете визити бяха изненадващи и необявени предварително, пояснява „Под тепето“. Докато Радев избра да разгледа студентска изложба, Борисов инспектира водния проект. Според медията, обаче, истинската причина и за двете посещения е бил обявеният за вечерта голям протест в Пловдив.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам