BG | EN

Хасковският съд решава дали да остави в ареста двамата иранци, задържани с над 700 кг. хероин

Задържаният хероин е бил скрит в плоскости гипскартон
Снимка: „Сакар нюз“

Прокуратурата в Хасково е поискала от съда да остави в ареста двамата ирански граждани, които бяха задържани в края на миналата седмица с огромно количество хероин – общо 712,574 кг. на стойност 46 317 310 лева на граничния пункт „Капитан Андреево“.

Според държавното обвинение, В. Х., на 31 г., ирански гражданин, е пренесъл през границата на страната ни хероин, с общо брутно тегло 347,27 кг на обща стойност 22 572 550 лева, като предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай, а М. П., на 45 г., ирански гражданин, пренесъл през границата хероин, с общо брутно тегло 365,304 кг на обща стойност 23 744 760 лева, като предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай.

Окръжна прокуратура-Хасково счита, че от събраните до момента по досъдебното производство доказателства, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са им е повдигнати обвинения. Освен това може да се направи категоричен извод, че съществува реална опасност, привлечените към наказателна отговорност ирански граждани да се укрият или да извършат друго престъпление, обусловена от тежестта на престъплението, предвиденото за същото наказание и факта, че обвиняемите са чужди граждани без установен статут и връзка в нашата страна.

Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата.

В края на месец май т.г. отново на ГКПП „Капитан Андреево“ бе задържан хероин за над 12 млн. лв., скрит сред строителни материали в товарен автомобил, с турска регистрация.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините