BG | EN

Хасковската болница се разследва за измама с поставяне на стентове

Илюстративна снимка: pixabay.com

Районната прокуратура в Хасково наблюдава досъдебно производство по сигнал за източване на здравната каса, чрез измама с поставяне на стентове на пациенти от Инвазивното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Хасково.

Сигналът за извършени в болницата злоупотреби е подаден от Териториална Дирекция „Национална сигурност“ в Хасково, посочват от прокуратурата. Той е за използване на документи с невярно съдържание и деклариране на неверни обстоятелства от страна на лекари от Инвазивното отделение към МБАЛ – Хасково АД, относно проведеното лечение, използваните консумативи и медицински изделия при поставяне на стентове на пациенти на отделението.

В хода на работа по досъдебното производство до момента при извършено претърсване и изземване в МБАЛ – Хасково АД , са били открити и иззети общо 23 броя запечатани медицински изделия – „Интракоронарен стент“, за които се предполага, че са отчетени като реално използвани и по този начин на лечебното заведение са изплатени незаработени финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Работата по случая продължава като предстои да бъдат изискани документи, както от МБАЛ – Хасково АД, така и от РЗОК-Хасково, да бъдат проведени разпити на свидетели и при необходимост да бъдат назначени експертизи, допъват от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините