BG | EN

Върховният административен съд ще реши да касира ли избора на съветници в Каварна

кутия с бюлетини
Илюстративна снимка: Севлиево онлайн

Решението на Административния съд в Добрич, с което изборите за общински съветници в Каварна бяха определени за недействителни, е обжалвано в законовия срок от един от общинските съветници от листата на ГЕРБ.

Жалбата се изпраща на другите страни по делото, които ще имат тридневен срок да представят писмен отговор. След това делото, заедно с получените отговори, ще се изпрати на Върховния административен съд за произнасяне, съобщи регионалното издание „Про нюз“ – Добрич.

Само преди 10 дни Административният съд в Добрич обяви за недействителен резултатът от изборите за общински съветници в община Каварна, проведени на 29 ноември т.г.

Мотивите: констатираните нарушения са довели до опорочаване волята на избирателя, който е гласувал за определена партия, но неговият глас не е бил отчетен, тъй като вотът му е променен.

Според магастратите, при произвеждане на избора за общински съветници в община Каварна не са били спазени административнопроцесуалните правила, регламентирани в Изборния кодекс, което е нарушение на закона и неговата цел, поради което следва изборът да бъде обявен за недействителен.

Върховният административен съд е последна инстанция по делото и съдбата на изборите за съветници в Каварна ще зависи от неговото решение.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините