BG | EN

Фасадата на къща – паметник на културата в Пловдив е облепена с тапети

Снимка: podtepeto.com

Фасадата на сградата, част от Груповата недвижима културна ценност „Капана“ в Пловдив е облепена с тапети през почивните дни.

Сигналът е подаден от граждани, които са сезирали администрацията на район „Централен” и на място е бил екип на общинския инспекторат, пише пловдивското издание „Под тепето“. Така, от днес паметникът на културата вече е облицован с напечатани листове с каменна зидария и цветенца, върху старата мазилка на сградата.

Пред пловдивското издание районният кмет Георги Стаменов е заявил, че днес ще изпрати сигнал до Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) за увредения паметник на културата, а Института да реши как да санкционира нарушителите.

Първият сигнал за намеранията на собствениците на сградата да облепят фасадата й с тапети е подаден още на 20 февруари. Тогава хората, живеещи в района са сезирали местната администрация за началото на процеса, но въпреки санкциите на общината и инспектората в края на февруари, през изминалите почивни дни работници се заели да довършат облепянето на сградата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините