BG | EN

Фалшиви лекарски прегледи установи проверка на полицията в Бяла Слатина

Снимка: pixabay.com

Икономическа полиция във Враца работи по случаи, в които лекари, работещи на територията на община Бяла Слатина, отбелязвали, че са преглеждали пациенти докато в същото време са били извън страната.

Служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при дирекцията на МВР във Враца са извършили проверки в три лекарски кабинети в гр. Бяла Слатина и други два кабинета в две села от община Бяла Слатина. Кабинетите са били ползвани от двама лекари.

При проверките, служителите намерили и иззели 55 амбулаторни листове на пациенти, подписани и подпечатани от двамата лекари, и с положени подписи за пациенти, удостоверяващи извършени медицински прегледи за времето от 05.03.2019г. до 12.03.2019г.

В същото време било установено, че в посочения период лекарите са били извън страната, а пациентите, нанесени в картоните, категорично заявявили, че не са ходили на преглед в посочените дати и, че положените подписи не са техни.

Изготвените документи са били отчетени пред РЗОК-Враца с цел получаване на средства от бюджета на касата, посочват от полицията. Работата по случая продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините