BG | EN

Ученически пособия, дрехи и обувки за първия учебен ден събира сдружение за нуждаещи се деца в област Враца

Снимка: Фейсбук/Бъди добър! Прави добро!

За поредна година Сдружение „Бъди добър! Прави добро“ във Враца организира кампания „Подари ученическа раница на деца в нужда за първия учебен ден“.

Необходими са и ученически пособия, и нови дрехи и обувки за деца от 7 до 13 години.

Целта е да се помогне на 620 деца от област Враца, каза пред Радио Видин инициаторът Мая Методиева.

Добротворците искат да комплектоват за децата всичко, което е необходимо за един ученик за първия учебен ден- нова ученическа раница, тетрадки, моливи, боички, гланцови блокчета, скицници.

„Скъпи приятели, за последните две години благодарение на Вас, дарителите имах възможността да подпомогна над 500 деца с учебни помагала за първия учебен ден.За съжаление това се указва крайно недостатъчно. Спомням си миналата година колко много деца прекрачиха училищния праг със скъсани дрешки и обувки.

Всички тези деца са от малки бедни села на територията на Област Враца и голяма част от тях живеят на прага на бедността“, посочва в призива си Мая Методиева.

В страницата на сдружението във Фейсбук са посочени начините, по които всеки желаещ може да дари ученически пособия и нови дрехи и обувки за нуждаещи се деца в област Враца.

Как да подкрепиш ученик в нужда на прага на 15 септември и в други райони на страната?

Тази информация събра и обобщи TimeHeroes – най-голямата платформа за доброволчество в България. Там доброволците се срещат с инициативи, които имат нужда от подкрепа. Организациите и инициативите, които подкрепят нуждаещи се деца за първия учебен ден – тук.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините