BG | EN

Улицата пред централата на ГЕРБ в Габрово щял да бъде забранена за паркиране

синята зона в Габрово
Снимка: gabrovonews.bg

Отсечката на ул.“Иван Гюзелев“ пред централата на ГЕРБ в Габрово щяла да бъде забранена за паркиране и затова не влязла в обхвата на „синята зона“. Това е казал зам.–кметът на Габрово Климент Кунев. Той е коментирал появилата се инфомация, че улицата е била извадена от обхвата ана синята зона в града.

По думите на Климент Кунев, отсечката между улиците „Елисавета Попантонова“ и „Априловска“ на ул.“Иван Гюзелев“ билабез изход, поради което на нея  паркирането щяло да бъде забранено, а автомобилите щели да могат да остават тав само за кратък престой. Самата улица щяла да стане еднопосочна.

Според Кунев част от улиците в центъра на Габрово изобщо не били подходящи за паркиране тъй като били прекалено малки.

Всички други зони – междублокови пространства или свободни неозеленени площи ще да могат да се ползват за свободно паркиране.

След въвеждането на така нар.“синя зона“ ще има гратисен период, в който нарушители нямало да бъдат санкционирани. Те щели да получават само предупреждение.

Цената за паркиране в централната част на Габрово ще е 1 лв на час. Плащането ще се извършва sms, талони или мобилно приложение.

За репатриране на неправилно паркиралите в синята зона на Габрово ще работи един специализиран автомобил (паяк). Два мобилни екипа ще поставят скоби. Тяхното работно време ще е от 09 ч. до 17 ч. в делничните дни. През почивните дни за паркиране в „синята зона“ няма да се плаща и неправилно паркиралите няма да бъдат наказвани.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините