BG | EN

В понеделник трябва да започне укрепването на свлачището по пътя към Рилския манастир

Снимка: архив, скрийншот NOVA TV

В понеделник би трябвало да започнат дейностите по обезопасявене и укрепване на участъка от около 250 метра с активизирали се срутища на пътя към Рилския манастир. Поне според информацията, дадена пред журналисти от министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

До дни трябвало да започне обрушаване на скалите и слагане на обезопасителна мрежа, като първоначалните укрепителни дейности щели да се извършват в продължение на от 45 дни до два месеца. Средствата се осигурявали от ИА „Пътна инфраструктура“.

Опасното свлачище е на път да откъсне Рилския манастир от света. Преди няколко месеца, заради обилните валежи, паднаха две огромни срутища, които от тогава затрудняват движението по пътя към Светата обител. Властите обясниха няколкомесечното бездействие с лоши климатични условия, които не позволязат започване на работата.

Въпреки предупрежденията за опасност от срутища в района, мерки за сигурността и безопасното пътуване на хората не са били взети, съобщи при срутването в средата на юни регионалното издание „Благоевград нюз“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините