Условно наказание за кмета, шофирал след употреба на кокаин

Георги Георгиев – кмет на Калояново Снимка: Община Калояново

Кметът на пловдивската община Калояново Георги Георгиев се е споразумял с прокуратурата за наказание в размер на 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок. Той беше осъден за рекодно кратък срок, след като преди два дни беше арестуван, затова че шофира дрогиран. 

Георгиев ще трябва да плати и 400 лева глоба, и ще бъде лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца, е постановил още съда.

Определението на Районния съд в Пловдив е окончателно.

На 10-и ноември т.г., около 15 часа, полицейски служители, които осъществявали контрол по линия на безопасността на движението в селото, спират за проверка 39- годишния Георги Георгиев, който е управлявал служебния си автомобил. След като водачът слязъл, полицейските служители разпознали, че е кмета на община Калояново. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение. Според свидетелските показания, цитирани от прокуратурата, той бил притеснен и ръцете му треперели.

На място бил повикан полицейски екип, който да тества Георгиев за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство. Алкохолната проба била отрицателна, а за наркотици – положителна на кокаин. Кметът е задържан за срок от 24 часа, след което му е наложена мярка „Подписка“.

Това не е първото прегрешение на пътя на Георги Георгиев, който е втори мандат кмет на Калояново, припомнят местните медии. Преди 4 години и половина той отказал тест за алкохол и наркотици след катастрофа, станала на пътя между Пловдив и село Труд. Тогава Георгиев се блъска с мерцедеса си в маршрутка, но отказва да бъде тестван с аргумента, че пиел силни лекарства, които можело да повлияят на резултата.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам