BG | EN

Условни присъди на подсъдими за трафик на хора

Снимка: пресцентър – прокуратура

Подсъдимите Ж.Ц. и Б.М. са били подведени под наказателна отговорност от Районна прокуратура – Оряхово за трафик на хора и използването им за просия.

През август 2014 г. Ж.Б. набрал две лица – жители на гр. Оряхово, и, в съучастие с Б.М., ги транспортирал и превел през ГКПП – Кулата за Гърция. Там те били укрити и впоследствие използвани за просия в различни населени места, съобщава пресцентърът на прокуратурата.

В продължение на близо два месеца подсъдимият Б. насилствено принуждавал пострадалите да просят, като им нанасял побой. А на единия обещал и, че ще бъде ангажиран като бояджия на огради на частни домове в Гърция.

След внесен от Районна прокуратура – Оряхово обвинителен акт двамата подсъдими са се признали за виновни и са сключили споразумение, с което са се съгласили да им бъдат наложени наказания.

За Ж.Ц. е определено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок, а за Б.М. – шест месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за срок от три години.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините