Условни присъди и глоби за мигранти, преминали незаконно българската граница

Илюстративна снимка: pixabay.com

Наказания от по 6 месеца “лишаване от свобода” с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на по 100 лева за всеки, са наложени на сирийски граждани, които са преминали незаконно българската граница.

Подсъдимите сирийски граждани са се признали за виновни за извършено от тях престъпление- преминаване на границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта.

Досъдебните производства срещу петима мигранти са били образувани на 13 април т.г., след като те са били открити в ремарке, прикачено към товарен автомобил с турски регистрационен номер на ГКПП Оряхово – Бекет. Тогава те са били задържани и привлечени към наказателна отговорност.

Между Териториално отделение – Оряхово при Районна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимите сирийски граждани са били сключени споразумения.

На 15 април, с определение на съда на чужденците, незаконно преминали българската граница, са наложени наказанията.

Водачът на камиона, в който се укрили мигрантите– турският гражданин А.Е., също е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление – незаконно превеждане през границата на страната на група лица, след които имало и деца. Делото срещу него продължава.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам