Условна присъда постанови съд за укриване на данъци за над 700 хил. лв.

Илюстративна снимка: pixabay

Условна присъда “лишаване от свобода” за срок от три години, с 4-годишен изпитателен срок постанови Окръжен съд – Кърджали спрямо мъж, обвинен за укриване на данъци в особено големи размери.

Съдът постановява и конфискация на половината от притежаваните от подсъдимия моторни превозни средства и недвижим имот.

С присъдата подсъдимия Н.А.А. е признат за виновен за това, че при условията на продължавано престъпление с пет отделни деяния, като управляващ и представляващ дружество с ограничена отговорност със седалище в град Джебел, избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по Закона за данък върху добавена стойност (ЗДДС) в особено големи размери. Общият размер на сумата е 745 897,56 лв., се посочва в информация на страницата на съда в Интернет.

Н.А.А. потвърдил неистина в подадени справки – декларации относно дължим и платен данък добавена стойност; използвал документи с невярно съдържание при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

За извършените престъпления обвиняемият е осъден на “лишаване от свобода” за срок от три години, с четиригодишен изпитателен срок.

Със същата присъда подсъдимият бе осъден да заплати на Министерството на финансите обезщетение за причинени имуществени вреди, както и направени разноски по делото.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам