BG | EN

Условна присъда и „обществено порицание“ за съжителство с непълнолетно момиче

Съдебна палата Перник
Съдебна палата в Перник
Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и „обществено порицание“, което да се изпълни чрез обявяване по местната телевизия „Кракра“ – Перник е наложил пернишкият съд на 24 годишен мъж, признал се за виновен за съжителство с непълнолетно момиче.

През 2015 г. подсъдимият С. се запознал с непълнолетната Г.А. Двамата се сприятелили, започнали да излизат заедно. Първоначално живеели отделно – всеки в дома си, но впоследствие прераснала в интимна, съобщават от прокуратурата. В началото на м. август 2017 г., след като момичето навършило 14-годишна възраст, Р.С. се нанесъл да живее в дома на родителите й в гр. Перник. Така заживели съпружески, без да са сключили граждански брак. Месец по-късно момичето спряло да посещава училище, тъй като забременяла. В тази връзка в отдел „Закрила на детето“ при дирекция „Социално подпомогане“ гр. Перник постъпил сигнал от директора на учебното заведение. По случая била извършена проверка.

Въпреки намесата на социалните институции, Г.А. и Р.С. продължили да живеят заедно, като през месец април м. г. тя преждевременно родила момиче, което не било припознато от биологичния си баща Р.С.

Със сключеното с прокуратурата споразумение подсъдимият, който имал предходни осъждания, се е признал за виновен за извършеното от него престъпление, допълват от прокуратурата. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините