BG | EN

Условна присъда за хванатия с наркотици шуменски митничар след споразумение с прокуратурата

Съдебна палата – Шумен Снимка: prb.bg

Хванатият с наркотици митничар от Шумен се споразумя с Окръжната прокуратура, а Окръжният съд одобри споразумението като законосъобразно.

29-годишният митнически служител с инициали Д. И. Д., който беше обвинен за притежаване и разпространение на наркотици, се признава за виновен в извършването на престъпления по чл.343б, ал. 3 отНК и по чл. 354а, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, съобщиха от пресслужбата на съда. Със споразумението е постигнато съгласие за вида и размера на наказанията.

Митничарят беше задържан на 21 декември след рутинна полицейска проверка на автомобила му в шуменския квартал Мътница. При извършените на място тестове за употреба на алкохол и наркотици Д. Д. дал положителни резултати на четири вида наркотични вещества – кокаин, канабис, амфетамин и метамфетамин. Шофьорът отказал кръвна проба.

При извършения обиск в него са намерени 60 грама марихуана, а в неговия спътник – 20 грама от същото вещество. При обиска у 29-годишния митничар е намерена служебна карта на негово име, издадена от Митници – Варна. Последвалите процесуални действия в дома на Д. Д. установили, че там той държи още 60 грама марихуана.

Общото наказание, което обвиняемият Д. Д. трябва да изтърпи според споразумението, е условна присъда от 1 година и 11 месеца, с 3 години изпитателен срок, като се зачита и времето, през което той е бил задържан под стража, считано от 21.12.2022г.

Към това наказание се присъединява и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година. Определението на Окръжен съд-Шумен е с последиците на влязла в сила присъда, уточняват от съда.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините