Управителят на каварненската болница е подал оставка, а съществуването й е под въпрос

Ковид отделението в Каварна, където обаче няма кой да лекува
Снимка: принтскрийн от видео

Управителят на общинската многопрофилна болница в Каварна д-р Християн Зафиров е подал оставка, съобщи БНР.

В началото на ноември в здравното заведение беше открито Covid отделение, в изпълнение на заповедта на здравния министър. Единственият лекар, обаче, заявил готовност да работи в това отделение е управителят на болницата д-р Зафиров. Медицинският персонал от другите отделения е на пенсионна възраст с хронични заболявания и лекарите се страхуват да лекуват пациенти с коронавирус, се разбра още при откриването му.

„Кризата с медицинския персонал е в световен мащаб – не е само в Каварна или в България. Всички изпитват остра нужда от кадри. Но всъщност, ние сме готови с отделението и в момента сформираме медицинския екип. Вече имаме две медицински сестри. Лекар от друга болница заяви желанието си да дойде при нас”, заяви тогава в ефира на една от националните телевизии председателят на общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов. Изпълненият с оптимизъм разказ на Стоянов (ГЕРБ) включваше и множество доброволци, които били готови да влязат в отделението, включително и самият той.

Заявлението за напускане на д-р Зафиров е подадено до Общинския съвет на Каварна. С напускането му под въпрос остава и съществуването на Спешния център, и поликлиниката, допълва по темата кореспондентът на БНР в Добрич. 

Желанието за напускане на управителя на многопрофилната болница в Каварна ще бъде разгледано на сесията на Общинския съвет през декември. Дотогава той ще остане на поста си. 

Без да коментира оставката си, д-р Зафиров е предупредил, че съществуването на цялата болница е поставено под въпрос след подадени заявления за напускане на още пет медицински сестри.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам