BG | EN

Таксата за „тротоарно право“ ще бъде увеличена

Снимка: „Под тепето“

Ресторантьорите и собствениците на заведения в Централната търговска част на Пловдив ще плащат повече за маси за открито сервиране през идния сезон ако бъдат приети приети промените в общинската наредба, регламентираща местните такси. Това съобщава сайтът „Под тепето“.

В зоната на централната улица и кв. „Капана“ цената на тротоарното право става 24 лв. без ДДС на кв. м., което е увеличение с 20% спрямо цената до момента .

В първа градска зона таксата се покачва от 8 лв. на 9.60 лв. на кв.м., а във Втора от 7 лв. на 8.40 лв. на кв. За Трета зона до момента се плащаше по 6 лв., но според проекта сега тази цена трябва да стане 7.20 лв на кв.м., а в най-евтината Четвърта зона на Пловдив 6 лв. без ДДС или с лев повече от до сега.

Актуализацията на таксите за ползване на общински имоти се налага след финансов анализ, се казва в мотивите за предложението. Анализът е отчел сериозните инвестиции на Община Пловдив за подобряване визията на централните градски части и прилежащите му пространства, както и завишен интерес за ползването им. В същото време броят на клентите на заведенията в централната градска част расте.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините