Търсят се лекари за Здравната служба в пловдивския квартал „Столипиново“

Снимка: Община Пловдив

В пловдивския квартал „Столипиново“ е открит специален кабинет, чрез общинската дирекция „Здравеопазване“, в който на място ще бъдат консултирани хората, които се завръщат от чужбина, както и други с оплаквания, за да не се разхождат неоснователно да търсят медицинска помощ в други райони на града. Търсят доброволци лекари, които да извършват прегледи там. Това съобщи на брифинг на Общинския кризисен щаб зам.-кметът по социална политика на Пловдив Анести Тимчев, цитиран от регионалното издание „Под тепето„.

В кварталите с етническо малцинство вече има 140 доброволци, които са от самото население от „Столипиново“, „Аджисан махала“, „Арман махала“ и „Шекер махала“, съобщи пресцентърът на Община Пловдив. 

Доброволци в кв. „Столипиново“ и останалите квартали с етническо малцинство на Пловдив ще следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и ще провеждат разяснителна дейност сред гражданите там, за това как да спазват мерките срещу разпространение на коронавирус, обяснява зам-кметът на Пловдив, цитиран от „Под тепето“.

Групите на доброволците са разделени по микрорайони. В тях са включени местни хора с добро име в общността, препоръчани от лидерите по кварталите и проверени от полицейските управления. Те ще бъдат обучени допълнително в Доброволно формирование „Пловдив 112“.

Съвместно с Общностния център в „Столипиново“ и училище „Найден Геров“ са разработени указания за жителите на квартала как да се спазва хигиена и социална дистанция.

Работи се активно във всички райони, където има компактна етническа маса. Очаква се в махалите да има струпване на върнали се от чужбина, които не спазват ограниченията, е прогнозирал е Анести Тимчев.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам