BG | EN

Търсеният в Мароко за терористична дейност Нофал Захри остава в ареста

снимка: „Под тепето“

35-годишният Нофал Захри, издирван за тероризъм, остава за 90 дни в ареста. Това стана ясно днес след като Апелативният съд в Пловдив потвърди определението на съда в Хасково.

Мароканецът Нофал Захри бе задържан през януари с група сирийци на границата до Свиленград. Първоначално той също се представил за сириец, като показал фалшив паспорт. От ДАНС обаче установяват истинската му самоличност след експертиза по лицево разпознаване. Според Интерпол и мароканските власти, Нофал Захри е бил сред високопоставените членове на Ислямска държава.

Тази сутрин заседанието на съда бе отложено за след обяд, тъй като сутринта в съда не се явиха нито служебният защитник на задържания, нито преводачът по делото.

Нофал Захри на няколко пъти заяви, че иска да си остане в България, а не да бъде пращан на съд в Мароко, където го грозят 30 години затвор, съобщи регионалното издание „Под тепето“.

Според прокурора Димитър Ангелов, по информация на мароканските власти, Нофал Захри е бил лоялен член на ИДИЛ и е работил към служба по механизация.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините