BG | EN

Търговци на горива от Южна България протестираха в Пловдив

Снимка: podtepeto.com

Над 50 търговци на горива от Пловдив и региона, Хасковска, Старозагорска област и целия южен централен регион се събраха днес на протест на „Карловско шосе“.

Повод за протеста им е законопроект, който ще ги принуди да излязат от бизнеса и окрупнят доставките на горива в страната. Според него, всички търгуващи с горива, трябва да имат банкова гаранция от 500 хил. лв. и да имат уставен капитал в размер на 3 млн. лева, съобщи регионалното издание „Под тепето“.

Това поставя в неравни условия фирми, които продават по 100 литра на ден и такива, които продават по 5 хил. литра, коментира един от малките търговци и част от организацията на протеста Георги Паничарски. Това на практика ще изкара малките и средните търговци от бизнеса, и ще остави в него само големите търговци. Това ще навреди не само на въпросните малки производители, а и на потребителите – при липсваща конкуренция, цената най-вероятно ще скочи, прогнозират протестиращите.

Днес на цистерните си те бяха написали „Не убивайте малкия бизнес“, „Не сме измамници“, „Стига ипотеки“ и др. Не искаме да натоварваме хората, но се надяваме да ни чуят. Ако се наложи, ще се съберем с други малки производители и ще пренесем протеста в София, заявиха още търговците.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините