BG | EN

Търговският регистър вече работи

Скрийншот: За истината

Работата на Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел е възстановена напълно след срива на 10 август. 

Заради безпрецедентния му срив оставка подаде изпълнителният директор на агенцията Зорница Даскалова, а мястото й зае Габриела Козарева.

Регистърът спря работа на 10 август. Тогава адвокат Трифон Трифонов, представител на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) посъветва бизнеса да не прави сделки докато Търговският регистърът е все още блокиран. „За годините, в които действа регистъра, е имало проблеми, но никога не е имало прекъсване за толкова дълго време“, коментира той.

Първоначално от агенцията съобщиха, че достъпът до регистъра е блокиран поради технически проблеми, но се очаква те да бъдат отстранени в рамките на 8 часа. В последствие срокът за възобновяване на работата беше променен на 15 август. Последно днес работата на регистъра бе напълно възстановена.

Търговският регистър съдържа цялата информация за търговските фирми, фондациите, сдруженията и учредените залози. Всеки търговец – едноличен, дружество или кооперация, има профил, в който е публикувана информация за търговското му наименование, адрес на управление, представители, собственици, клонове, залози или запори върху дялове и т.н. В регистъра се съдържат още учредителните актове на дружествата и годишните финансови отчети, както и всички документи, въз основа на които е извършено или отказано вписване на обстоятелство.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините