BG | EN

Турски гранични служители са нанесли побой на български гражданин

Снимка: pixels.com

На 29 октомври т.г. около 8 ч. сутринта служители на турския граничен пунк „Хамзабейли“ (ГКПП „Лесово)са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Служителите на турския граничен пункт са нанесли удари по българския гражданин и са му причинил оток и синини в областта на лявото око.

За инцидента е съобщила служителка на банково гише, находящо се на втора бариера на граничния пункт. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама служители на ГКПП „Лесово“.

За инцидента Районна прокуратура – Елхово е сигнализирана едва вчера – на 1 ноември т.г. С постановление от същия ден районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на българския гражданин от длъжностни лица, при изпълнение на службата им. Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начина на влизането им на територията на България.

За образуваното досъдебно производство е уведомен главният прокурор Сотир Цацаров. По негово разпореждане разследването по досъдебното производство ще бъде извършвано лично от прокурор, в максимално кратки срокове.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините