BG | EN

Три улици в ромския квартал на Видин са наводнени

наводнение Видин
Снимката е илюстративна.
Снимка: pixaby.com

Къщите на три улици в ромския квартал „Нов път“ във Видин са били наводнени заради високите подпочвени води, сред тях е и главната улица „Стара планина“.


Според кмета на Видин Огнян Ценков е бил засипан отводнителен канал, информира регионалното издание „Зов нюз“.

По думите на Ценков, изградения през 2015 година отводнителен канал е бил засипан и върху него е изградена стопанска постройка, а собственикът на постройката заявил, че каналът е бил засипан още преди той да започне да строи. От Общината са изкопали още един отводнителен канал в полето, който да достига до сифона, събиращ високите подпочвени води от този квартал. „Този сифон също беше засипан“, казва кмета и призовава жителите на квартала да бъдат отговорни към тези съоръжения, за да не се стига до наводнявания.

Единственото решение е по най-бързия начин да бъдат възстановени комуникациите – тръбите, които са под улиците за отвеждане на водите от дворовете на хората и отводнителния канал, е пояснил на жителите на квартала Ценков. Кметът е изпратил предложение до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е информирал областния управител на Видин за съществуващата в квартала канализация от 1999 г., която трябва да бъде включена в тази на Видин, а не да стои като отделно съоръжение, което създава потенциални опасности при високи подпочвени води.

Бедственото положение в района беше отменено едва преди няколко дни.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините