BG | EN

Трима ученици, пострадали при експлозията в Болоня, са в болница

Снимка: принтскрийн NOVA TV

Трима младежи от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра от общо седемте пострадали при вчерашната тежка катастрофа и последвал взрив на цистерна край италианския град Болоня, остават в болница, съобщи тази сутрин БТВ.

Двама от младежите са настанени в лечебни заведения в Болоня и един е транспортиран в Чезена.

В Чезена е момче, което е пострадало по-тежко при инцидента. То има наранявания по долните крайници и лечението му ще продължи по-дълго, допълва медията.

7 деца от групата от общо 20 ученици от 11 и 12 клас са пострадали при взрива. Те отивали да си купят нещо от магазин наблизо, когато цистерната се взривява. Пострадали са от ударната вълна. Осмият човек е получил само психологическа помощ. Става дума за едно момиче“, поясни за „Здравей, България“ в студиото на NOVA TV генералният консул на България в Милано Росен Руфев, като поясни, че властите поддържат връзка с роднините на децата.

Учениците са в Болоня на практически стаж в различни фирми и са били настанени в хотел в близост до инцидента, допълва bTV, като също се позовава на генералния консул на България в Милано Росен Руфев.

Българските ученици от Силистра са в Болоня от 3 август и е предвидено стажът им да продължи до края на месеца, уточни пред медията Геновева Кондова от регионалния инспекторат по образование в Силистра. Те учат компютърна техника и технологии и практиката им е свързана с тяхната специалност. По думите й, учениците са пълнолетни.

Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици. Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място, допълва консулът.

Информирани са били повечето родители на децата.

При инцидента в Болоня е загинал шофьорът на цистерната, все още не е сигурно, че има и други жертви. Около 70 души са били ранени. При експлозията и последвалия пожар се е срутила част от надлез. Множество хора са пострадали от отломки и парчета стъкло от счупени прозорци на съседни сгради.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините