BG | EN

Трима са уличени за купуване на гласове в Монтанско

Илюстративна снимка: mvr.bg

Мъж на 56 години от Берковица е задържан днес за престъпления срещу политическите права на гражданите – купуване на гласове, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от БТА.

При полицейска акция срещу битовата престъпност в област Монтана и след подаден сигнал е бил претърсен дома на 56-годишен в Берковица, където са намерени листове хартия, на които са изписани имена на хора, числа и телефонни номера срещу тях. В жилището са открити два незаконно притежавани газови пистолета и боеприпаси за боен пистолет.

Срещу собственика е образувано досъдебно производство по член 167 от Наказателния кодекс(НК) за купуване на гласове и по член 339 от НК за незаконно притежаване на оръжие.

При друга акция по-рано днес в къща в село Доктор Йосифово в община Монтана е открита тетрадка с имена и срещу тях парични суми. Открити са били и листове хартия със същите надписи. Заведено е досъдебно производство срещу стопаните на дома – мъж на 41 години и жена на 40 години.

Вече няколко дни полицията провежда поредица от акции по линия на противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и престъпленията, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините